ULTRASUNET
Terapia cu ultrasunete este una dintre cele mai populare forme de fizioterapie.
Acest tratament de fizioterapie are efect decontracturant și de stimulare a circulației sanguine. În urma terapiei cu ultrasunete, extensibilitatea tendoanelor crește de 5-6 ori.
• Terapia cu ultrasunete are două tipuri de efecte. Primul este cel analgezic, reducând durerile resimțite de pacient. Analgezia se produce datorită energiei termice degajate de ultrasunete, care este absorbită de ganglioni și de terminațiile nervoase.
• Un alt efect este acela de accelerare a funcțiilor metabolice, cu efecte uimitoare asupra microcirculației și a proceselor de difuzie; crește capacitatea de tensionare a fibrelor de colagen, care vor avea o structură mai puternică.
• Ultrasunetele calmează durerile, ajută mușchii să se relaxeze și diminuează spasmele; accelerează procesul de vindecare, inclusiv în cazul fracturilor, și ameliorează simptomele de poliartrită reumatoidă.
Indicații:
• Boli reumatismale: scăderea durerii și îmbunătățirea funcțională prin creșterea mobilității structurilor, creșterea elasticității structurilor, scăderea spasmului muscular și a contracturii (artroze, spondiloartroze, sindroame miofasciale, poliartrită reumatoidă, colagenoze, boala Dupuytrenne, periartrita scapulohumerală, etc.);
• Sechele posttraumatice: fracturi, asigură resorbția hematoamelor, stimulează formarea calusului, combate fenomenele de distrofie simpatică reflexă secundară posttraumatică;
• Boli neurologice: sechele post accident vascular cerebral, nevralgii, nevrite, nevralgie post zona zoster.