top of page
2N2A5697.jpg
2N2A5688-3_edited.jpg

ELECTROTERAPIE

Electroterapia este o forma de tratament medical specifica fizioterapiei care foloseste mici impulsuri electrice pentru a repara tesutul, a stimula muschii si a creste forta musculara. Poate ajuta la reducerea durerii si la vindecarea organismului

 

Beneficiile electroterapiei

 

Electroterapia este o modalitate blanda si non-invaziva, care functioneaza prin stimularea nervilor si muschilor de pe suprafata pielii.

•         Prevenirea si tratarea atrofiei musculare. Atunci cand muschii nu pot fi folositi din cauza unei leziuni sau a unei boli, acest lucru poate duce la atrofie musculara. Atrofia musculara nu numai ca restrictioneaza miscarea si impactul calitatii vietii, dar poate contribui si la durere si rigiditate. Din fericire, electroterapia poate ajuta la prevenirea atrofiei prin stimularea muschilor sa se contracte.

•         Creeaza un efect de incalzire in corp, care imbunatateste circulatia si stimuleaza vindecarea. Circulatia sanatoasa este un aspect important al procesului de vindecare. Sangele oxigenat aduce substante nutritive in celulele noastre si ajuta la vindecarea tesuturilor. In plus, circulatia sanatoasa ajuta la eliminarea toxinelor din organism pentru a avea un corp mai sanatos. Studiile au aratat ca prin electroterapie se poate imbunatati semnificativ fluxul de sange in organism.

•         Reducerea durerii. Cei care sufera de dureri simt amorteala, furnicaturi, arsura, slabiciune musculara si dureri generale in tot corpul. Un fizioterapeut poate folosi electroterapia pentru reducerea disconfortului.

•         Stimularea electrica transcutanata nervoasa. Scopul este stimularea nervilor senzoriali pentru ameliorarea durerii si este adesea utilizat atat pentru neuropatie, cat si pentru afectiuni cronice.

bottom of page