BENZI KINESIOLOGICE
Beneficii:
Benzile kinesiologice au o gamă largă de beneficii terapeutice. Deoarece banda kinesiologică poate fi lăsată de obicei vreme de câteva zile (până la o săptămână) pe zona afectată, aceste beneficii terapeutice sunt valabile pe zona respectivă 24 de ore pe zi, accelerând în mod semnificativ procesul de vindecare în urma unui traumatism, unor leziuni și afecțiuni inflamatorii.
Calmează durerea, oferind susținere părților corpului care sunt slăbite sau rănite:
Banda kinesiologică este o bandă elastică flexibilă care se mișcă o dată cu corpul tău. Aceasta oferă susținere acelor părți ale corpului tău, fără să îți faci griji că banda poate aluneca. Oferind susținere anumitor părți ale corpului (brațe, picioare, spate), banda kinesiologică poate să îți ofere o calmare a durerii și o susținere musculară, pentru a te ajuta să controlezi acele părți ale corpului afectate de anumite probleme musculare.
Oferă susținere pentru mușchi:
Așa cum spun specialiștii, forța mușchilor tăi poate fi asistată de benzile kinesiologice, mai ales că acestea oferă un fel de asistență fizică și un feedback tactil. Benzile kinesiologice pot să ajute atât atleții care vor să își îmbunătățească performanțele, cât și copiii cu un tonus muscular scăzut.
Reduc umflăturile:
Benzile kinesiologice oferă o ridicare pasivă a pielii tale, prin prisma proprietăților lor elastice. Acest efect de vid sau de vacuum permite drenarea sistemelor limfatic și venos, iar țesuturile umflate sau învinețite se vindecă mai repede decât dacă nu ar fi aplicată o bandă kinesiologică pe acea zonă.
Ameliorează spasmele musculare:
Unul dintre efectele benzilor kinesiologice este că, prin stimularea circulației, se îmbunătățește alimentarea cu oxigen și substanțe nutritive către mușchii obosiți sau folosiți în exces, ajutându-te astfel să previi sau să calmezi spasmele musculare sau crampele.
Accelerează recuperarea în urma contuziilor și vânătăilor:
Unul dintre cele mai dramatice efecte ale benzilor kinesiologice este îndepărtarea sângelui care se acumulează sub piele, din cauza vânătăilor. Banda kinesiologică este aplicată după un anumit model pe zona învinețită, iar în scurt timp, vânătăile sunt disipate prin același mecanism de ridicare menționat anterior.
BENZI COPII
KINESIOLOGICE
Kinesiotaping-ul este o metoda prin care se aplica pe piele benzi dintr-un material special, numite benzi kinesiologice cu scopul de a ameliora dureri, de a corecta pozitii vicioase, de a relaxa sau pune in tensiune anumiti muschi sau grupe musculare in functie de modul de aplicare al acestora. Se adreseaza muschilor, articulatiilor, ligamentelor, dar si sistemelor circulator si limfatic.
La ce foloseşte aplicarea de benzi kinesiologice?
În pediatrie folosirea acestora poate ajuta la eficientizarea programului de kinetoterapie pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite încǎ din primele săptămâni de viațǎ. Se folosesc cu succes în afectiuni ortopedice, neurologice, post-operatorii, respectandu-se principiile modului de lucru. La nivel de corecție a deficiențelor le folosim cu succes în: Tal valg, Platfus, Picior Equin, Genu Varum/ Valgum/ Recurvatum, Cifoze, Scolioze, Hiperlordoze etc